BORBA ZA ŽIVOT

Uspješni hrvatski poduzetnik iz BiH pucao si u glavu?

10.08.2015 u 17:56

Bionic
Reading

Hrvatski poduzetnik iz Bosne i Hercegovine Pero Gudelj koji je u ponedjeljak pronađen upucan u glavu pokušao je izvršiti samoubojstvo, a dokaz tome je činjenica da je policija pronašla njegovo oproštajno pismo, izvijestila je TV Federacije BiH (FTV)

Ozlijeđeni Gudelj (60), vlasnik velikoga trgovačkog lanca FIS, pronađen je uz cestu blizu mjesta Krčevine kod Viteza. Prebačen je bolnicu 'Fra Mato Nikolić', u obližnjoj Novoj Biloj gdje mu je pružena prva pomoć. Gudelj je potom primljen na Kliniku hitne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

'Stanje pacijenta je izuzetno teško i životno je ugrožen. Trenutno se nalazi na operaciji na odjelu neurokirurgije. Liječnici čine sve što je u njihovoj moći u cilju spašavanja njegova života', kazala je Muamera Šehić, glasnogovornica UKC-a, javlja Dnevni avaz.

U međuvremenu, sarajevski liječnici završili su komplicirani operativni zahvat koji je potrajao sedam sati. Gudelj je i dalje životno ugrožen.

U blizini sela Krčevine kod Viteza nalazi se jedna od farmi čiji je Gudelj vlasnik, kao i automobil Mercedes u kojem se nalazilo oproštajno pismo.

Nakon što si je pucao u glavu, navodi FTV, Gudelja je pronašao jedan radnik na farmi kojem je uspio kazati da je ostavio pismo.

Policija nije potvrdila ove medijske navode. Očevid je završen, Gudelju je uzet parafinski otisak, a pištolj je poslan na vještačenje.

Prema dostupnim informacijama, Gudelj je u iznimno teškom stanju i liječnici ne žele prognozirati njegov ishod.


Trgovački lanac FIS najveći je u BiH, a uz viteški ima još osam centara u BiH, dva u Hrvatskoj i jedan u Beču.

Gudelj je nakon trgovačke kuće pokrenuo tvornicu tekstila i proizvodnje čarapa te tvornicu namještaja.

Tvrtke u njegovu vlasništvu zapošljavaju oko 3000 ljudi.