KAOS U MEĐIMURJU

Napali palicama policajce, dvanaest osoba privedeno

20.07.2015 u 11:36

Bionic
Reading

U nedjelju navečer u Palovcu je došlo do napada veće skupine osoba na policajce koji su obavljali svoju dužnost, doznaje list Međimurje

'Policijski službenici izašli su na teren zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira. Tom prilikom napalo ih je desetak osoba, a stigle su u dva automobila. Odmah poslije izlaska iz vozila nepoznati muškarci s palicama u rukama nasrnuli su na policijske službenike, a oni su u cilju odbijanja napada upotrijebili raspršivače s nadražujućom tvari (suzavac). Došlo je do fizičkog napada, naguravanja i hvatanja za vrat te su tri policajca lakše ozlijeđena', potvrdio je za list Međimurje Radovan Gačal, glasnogovornik međimurske policije.

Do napada je došlo oko 19.30. Sve je počelo u kafiću u Glavnoj ulici u Palovcu. Ondje su tri posjetitelja vrijeđala drugu dvojicu, a počinitelji su se udaljili u smjeru Držimurca i Piškorovca. Policajci su ih zatekli na cesti te nastavili s prikupljanjem obavijesnih saznanja o narušavanju javnog reda i mira u kafiću u Palovcu, pri čemu je trojac bio u policijskom automobilu. U tom trenutku u dva vozila došla je skupina od desetak Roma.

Tri policajca su zadobila ogrebotine, crvenilo podlaktice i slične lakše ozljede dok policajka nije ozlijeđena. Dio napadača sredstvima prisile zadržan je na mjestu napada, a dio je pronađen naknadno. U svladavanju i zadržavanju napadača pomogli su i neki od građana koji su se ondje zatekli.

'Uhićeno je dvanaest osoba te se nad njima vrši kriminalističko istraživanje', kaže Radovan Gačal.