VATRENA STIHIJA

Vatra kod Sukošana došla do kuća, požar gasilo 5 kanadera

10.07.2015 u 20:53

Bionic
Reading

Čak pet kanadera gasilo je požar koji je oko 18 sati izbio na području Debeljaka iznad Sukošana, javlja Zadarski.hr . Vatra nošena jakom burom počela se širiti velikom brzinom od smjera Kalmetine kod Svetog Martina prema Debeljaku te je za sat vremena zahvatila područje veće od 20 hektara. Vatra je dospjela na stotinjak metara od prvih kuća, a u požaru je stradala hrastova šuma

"Požar je oko 20.30 sati stavljen pod kontrolu. Na terenu je 35 vatrogasaca koji brentačama kontoliraju požarište. Na sreću, nije bilo nikakvih žrtava, jer smo prvo branili prilaze prema kućama. U gašenju je sudjelovalo pet kanadera, 35 vatrogasaca i 12 vozila. Još uvijek ne znamo što je izazvalo požar", kazao je zapovjednik zadarske JVP Željko Šoša.

Osim zadarskih vatragosaca požar u Debeljaku gasili su pripadnici DVD-a iz Sukošana, Škabrnje, Galovca, Filipjakova i DIP-a Zadar.

Nešto prije 17 sati izbio je požar i na komunalnom odlagalištu otpada Baštijunski brig iznad Biograda. Požar je u večernjim satima također stavljen pod komtrolu, a u gašenju su sudjelovali vatrogasci JVP Biograd, te DVD Sv. Filip i Jakov, Polača, Drage i Pakoštane.

Osim tih požarišta, vatrogasci su u proteklih 12 sati imali još šest intervencija - u Karinu, Vrsima, Ninu, Otriću, kod Gračaca i kod kod OŠ Bartola Kašića, gdje su na teren izašli vatrogasci JVP Zadar, ali nisu djelovali, javlja Zadarski.hr .