POLICIJSKA AKCIJA GLADIUS III

Uhićen jedan od organizatora dubrovačkog lanca preprodavača droge

01.07.2015 u 14:54

Bionic
Reading

Sredinom lipnja u Dubrovniku je uhićen do tada odbjegli Igor Šarlija, jedan od organizatora zločinačkog udruženja koje je na dubrovačkom području preprodavalo drogu, neslužbeno se doznaje u srijedu

U sklopu akcije Gladius III u Dubrovniku je krajem svibnja uhićeno četvero osumnjičenika, a tada je navedeno kako je jedan od organizatora ovog zločinačkog udruženja u bijegu.

Prema izvorima dobro upućenim u taj slučaj riječ je upravo o Igoru Šarliji, no te tvrdnje iz policijske uprave dubrovačko-neretvanske nisu mogli potvrditi. Glasnogovornica Marija Gjenero istaknula je tek kako je uhićena jedna osoba.

'Sredinom lipnja uhićena je jedna osoba koja je istraživana u sklopu akcije Gladius III. Riječ je o predmetu kojeg vodi Uskok', rekla je Gjenero.

Skupinu koju je predvodio, među ostalim i Šarlija koji je otprije poznat policiji, tereti se da su u BiH nabavljali kokain, amfetamine i marihunu koju su potom preprodavali na dubrovačkom području.

Inače, paralelno s Gladiusom III u BiH se provodila akcija 'Maska' u kojoj je uhićeno je 17 osoba, od čega čak pet policajaca.

Prilikom uhićenja četvorke koja je 'pala' na dubrovačkom području obavljen je veći broj pretraga stanova, kuća, vozila, plovila, pronađeno je više od 800 grama marihuane, dvije digitalne vage, punila za povećanje mase droge, više mobitela i SIM kartica raznih mobilnih operatera te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.