PRONAĐENA 51 STABLJIKA

U napuštenoj kući sadio marihuanu

09.10.2009 u 11:59

Bionic
Reading

Policija je u Rajevu Selu, nedaleko Županje, uhitila 41-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog uzgoja stabljika biljke canabis te zaplijenila 3,1 kilograma cvjetnih vrhova i lišća te biljke, izvješćeno je na konferenciji za novinare Policijske uprave vukovarko-srijemske.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Krunoslava Žgele, uhićenik je u napuštenoj kući u Rajevu Selu, koja se nalazi u zapuštenom dijelu tog mjesta, od svibnja do 8. listopada ove godine zasadio najmanje 51 stabljiku biljke canabis.

'Izuzimanjem cvjetnih vrhova i lišća sa suhih stabljika biljke, utvrđena je ukupna težina od 3,1 kilogram, čija se vrijednost procjenjuje u uličnoj prodaji na 150.000 kuna', naveo je Žgela. Pretragom stana uhićenika pronađeno je 10 grama marihuane za koju policija sumnja da potječe iz uzgoja canabisa.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima također je utvrđeno da je uhićenik canabis uzgajao s ciljem daljnje preprodaje na području Istre, kazao je Krunoslav Žgela dodajući kako je osumnjičenik priveden uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru.