IZGORJELE SUPRUGA I PUNICA

Konjetić se ne osjeća krivim za smrtonosni požar

07.10.2009 u 14:10

Bionic
Reading

Miju Konjetića (45) optužnica tereti da je 1. veljače ove godine oko 18 sati podmetnuo požar u kući svoje punice Ruže Ledić (78) u naselju Bjeliš u Brodu, u kojem su smrtno stradale Ruža Ledić i njezina kći Ružica Konjetić (39), rođ. Ledić, supruga optuženoga s kojom dulje vrijeme nije živio u zajedničkom kućanstvu

SLAVONSKI BROD - U optužnici piše da je nakon što je razgovarao sa suprugom Ružicom koju je ubo nožem podmetnuo požar tako što je unutrašnjost dnevne sobe polio benzinom i zapalio je te automobilom pobjegao, ali se ubrzo prijavio policiji i priznao što je učinio, piše Večernji list.

Na glavnom ročištu Mijo Konjetić izjavio je da se ne osjeća krivim za djela koja mu se stavljaju na teret. Njegov sin Filip (19) ispričao je da su se otac Mijo i majka Ružica više puta rastajali te da majka više nije pristajala živjeti s njima i da je boravila na Jadranu radeći sezonske poslove.

Vještak obducent u svom je nalazu naveo da su obje pokojne, Ruža Ledić i Ružica Konjetić, u krvi imale veliku koncentraciju ugljikova monoksida i teže oblike trovanja, ali ne može pouzdano reći da je trovanje bilo uzrok njihove smrti, dok je vještak psihijatar izjavio da je Mijo Konjetić u trenucima počinjenja opisanih kaznenih djela bio smanjeno ubrojiv, na razini srednjeg stupnja, ali da je mogao upravljati svojim postupcima u trenucima događaja.

Suđenje se nastavlja iznošenjem novih dokaza. Za teška kaznena djela za koja je Konjetić optužen zakon predviđa kaznu zatvora od 10 i više godina.