'ŠTITI SVOJ KRIMINAL'

Šota: Linić me tuži u nadi da će izbjeći pravdi

09.06.2015 u 20:11

Bionic
Reading

Predstavnica neformalne udruga građana Pokret otpora - Riječani protiv korupcije, Slavica Šota, ocijenila je u utorak da je saborski zastupnik Slavko Linić tužbama koje je podnio protiv Šote odlučio 'zaštititi svoj kriminal' nadajući se da će 'izbjeći pravdi', odnosno da će se uz pomoć Općinskog suda u Rijeci 'oprati od svega što mu se stavlja na teret'

Obraćajući se novinarima ispred zgrade Županijskog suda u Rijeci Šota je kazala da je Linić protiv nje podnio dvije tužbe zbog klevete, jednu zbog navoda izrečenih ispred Gradske vijećnice, a drugu zbog navoda iz svjedočenja u postupku u kojem je Linić tužio portal index.hr.

Šota je kazala da je rasprava što je u jednom od ta dva postupka trebala biti održana u srijedu 'naprasno odgođena' što je obrazloženo prijedlogom za spajanje postupaka i spriječenošću tužiteljeva punomoćnika.

Ocijenila je i da 'sud nije ispoštovao ni jednu odredbu Zakona o kaznenom postupku', da je 'stanje spisa K-430/14 katastrofalno', da 'ni jedan podnesak nije evidentiran u popis podnesaka' te da je 'poziv za ročište ovjeren krivotvorenim pečatom Općinskog suda u Rijeci' jer 'na pečatu nema naziva sjedišta suda u skladu s Zakonom o pečatima i žigovima s grbom Republike Hrvatske'.

Osim toga, navela je da je odvjetničko društvo koje zastupa Linića na svoje podneske stavilo samo jedan pečat te da se po zakonu pored pečata odvjetničkog društva mora otisnuti i pečat odvjetnika koji zastupa stranku. Navela je da je zatražila dokumentaciju o 'krivotvorenim pečatima' određenih državnih tijela te da će kad dobije odgovore, o tome izvijestiti medije.

Navela je i to da ju kao zadnji pravni lijek čeka Ustavni sud, koji koristi, kako je rekla, krivotvoreni pečat s grbom Republike Hrvatske promjera 37 umjesto 38 milimetara, što, navela je, propisuje mjerodavni Pravilnik za primjenu zakona o pečatima i žigovima s grbom Republike Hrvatske.

Šota smatra da su ona i Linić u neravnopravnom sudskom položaju, da je Linić saborski zastupnik i da je već izvjesno da mu Sabor neće skinuti saborski imunitet povodom njene privatne protutužbe.