PRIJETI MU I DO PET GODINA

Vlasniku pasa ubojica određen pritvor

06.10.2009 u 21:01

Bionic
Reading

Nakon dovršene kriminalističke obrade gospićki policajci danas su u Istražni centar Županijskog suda prepratili 42-godišnjeg Tomu S. iz Pučišća na Braču zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Nakon saslušanja dežurni istražni sudac naložio mu je 48-satno zadržavanje u pritvoru. Gospićka policija tereti ga da je svojih sedam pasa ostavio bez nadzora u selu Jošani u općini Udbina, zbog čega su životinje u ponedjeljak između 10 i 10.30 sati napale i na smrt izgrizle 76-godišnju Danicu Dražić. Osim toga, vlasniku pasa izdan je prekršajni nalog zbog držanja životinja bez nadzora.

Ako se pokrene sudski postupak, pa vlasnik pasa bude pravomoćno osuđen za ovo kazneno djelo, mogao bi dobiti kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina. Ako sud utvrdi da je djelo počinjeno iz nehata, mogao bi biti kažnjen novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

Jučer su ustrijeljena tri njegova psa ubojice, dok su jutros ustrijeljena i preostala četiri psa. Odrezane su im glave te će im mozgovi biti proslijeđeni na testiranje na bjesnoću, piše Jutarnji.hr.