MILIJUNSKI IZNOSI

Kriminal u Opatiji: Petero uhićenih, među njima i policajac

15.05.2015 u 12:14

Bionic
Reading

U policijskoj akciji nazvanoj 'Skela' privedeno je šest osoba, od kojih je policija petoricu zadržla te će ih kazneno prijaviti zbog sumnje da su od više 'žrtava' iznudili najmanje četiri milijuna kuna te nelegalno posjedovali oružje, a jedan od njih je policijski službenik, izvijestila je primorsko-goranska policija

Uhićeni su u dobi od 31 do 52 godine, s područja su Primorsko-goranske županije, a policijski službenik, sa završenom srednjom školom, je radio u jednoj od policijskih postaja, istaknuto je u petak na policijskom konferenciji za novinare.

Načelnik sektora kriminalističke policije Željko Kruneš kazao je da je u akciji PU primrosko-goranska surađivala s Ravnateljstvom policije, Državnim odvjetništvom i jedinicom specijalne policije. Dodao je da je policijska istraga ovog slučaja trajala više mjeseci.

RTL Autor: RTL

Načelnik službe organiziranog kriminaliteta Dražen Horvat kazao je da se petorica prijavljuju za tri iznude i četiri slučaja nedozvoljenog držanja oružja. Pri pretragama stanova i drugih prostora te automobila kojima su se koristili pronađeno je šest pištolja, 160 komada streljiva, 27.000 eura, oko 150.000 kuna te po stotinu američkih dolara i švicarskih franaka. Oduzet je i "mercedes CL550", koji je bio bez prateće dokumentacije te se smatra da je oduzet iznudom.

Horvat je izvijestio da su njih petorica silom i ozbiljnim prijetnjama tjerali više osoba da im isplate novac ili predaju nekretnine i pokretnine. Pozvao je građane da prijave ako su bili žrtve ove skupine ili sličnih nedjela.