FOTOGRAFIJE ZGARIŠTA

Šef hrvatske policije ide u Češku prepoznati tijela Klicinih suradnika

08.05.2015 u 14:00

  • +7

Češki vatrogasci pronašli dva tijela u raznesenoj vili

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: požary.cz

Bionic
Reading

U policiji su očito ozbiljno shvatili češki trag u istrazi o ubojstvu Vinka Žuljevića Klice. Doznajemo da su u kontaktu s češkim kolegama, a glavni ravnatelj policije Vlado Dominić ide u Češku počekom idućeg tjedna

Jedna teorija o potencijalnim Klicinim ubojicama povezuje se s nestankom Klicina bivšeg suborca Branka Katušića Indijanca i Branka Mrakovića Đolija u siječnju u istočnoj Češkoj. Policajci sumnjaju da su stradali u eksploziji kojom je srušena kuća u mjestu Novy Jičin koju je koristio Goran B., prijatelj pokojnoga Vjeke Sliška.

Četiri mjeseca nakon eksplozije vile u češkome gradiću Novy Jicin češka je policija nakon pretrage ruševina u utorak pronašla leševe dvojice nepoznatih muškaraca koji su bili zatrpani u podrumu. Spekulira se da se radi o nestalim Hrvatima. Češki mediji javljaju da vila pripada bogatim balkanskim poslovnim ljudima koji se bave aparatima za kockanje.


Vila je srušena u eksploziji u siječnju, a policija je sumnjala da je eksplozija plina namjerno izazvana radi ubiranja osiguranja. Međutim, kada su vatrogasci počeli raščišćavati ruševine, pronašli su dva tijela. Policija za sada ne zna, pišu češki mediji, jesu li pronađene osobe stradale u eksploziji ili su već bile mrtve kada je došlo do detonacije.