(NE)RIJEŠENA UBOJSTVA

Ostojić novinarima na pitanje o Klici: Potpuno ste neinformirani!

06.05.2015 u 16:54

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u srijedu je ponovio kako nije ovlašten komentirati ubojstvo Vinka Žuljevića Klice u nedjelju u Sesvetama, ali je odbacio primjedbe da se u Hrvatskoj ne rasvjetljavaju brojna ubojstva, dodavši da je Hrvatska sigurna zemlja

'Oko toga vam nemam što reći. Istraga i kazneni postupak se nalaze u Državno odvjetništvu i Uskoku, i oni su jedini, po zakonu, ovlašteni o tomu govoriti. Policija vodi taj posao; ja tri i pol godine uporno govorim da ministar unutarnjih poslova ne rukovodi policijom pa ću to ponoviti i ovom prigodom', izjavio je novinarima u Splitu ministar Ostojić.

Na novinarsku primjedbu kako u Hrvatskoj postoji veliki broj nerazriješenih ubojstava sličnih ubojstvu Žuljevića, Ostojić je uzvratio, rekavši novinarima da su neinformirani. 'Potpuno ste neinformirani iz jednostavnog razloga što od 35 slučajeva ubojstava u prošloj godini sva su riješena, a čak je riješeno i jedno iz prethodnog razdoblja', kazao je.


Na dodatnu novinarsku opasku da dosta ubojstava iz prethodnog razdoblja nije riješeno, ministar Ostojić je rekao da nikad policija ne može sve riješiti. 'Ali, pogledajte brojke pa ćete vidjeti da je hrvatska policija vrlo uspješna u rješavanju upravo tih slučajeva', naglasio je ministar Ostojić.

Ocijenio je da je Hrvatska sigurna zemlja. 'Moram reći da je Hrvatska sigurna zemlja. To pokazuju sve brojke i izvješće koje je prezentirano javnosti, ali ne i građanima iz razloga što sve što smo rekli na press konferencijama nitko od njih nije čuo ni saznao da imamo manje razbojstava, manje ukradenih auta, manje ubojstava. Red je da se to zna jer je to vrlo bitno', rekao je Ostojić.

Na upit kako komentira najnovije izvješće Europske komisije u kojem je najavljen blagi rast BDP-a od 0,3 posto, kazao je da bi pozitivni trendovi trebali biti nešto što je dobro za Hrvatsku. 'Nije pitanje treba li se hvaliti time ili ne, ali je bitno da smo krenuli unaprijed, da su pozitivni trendovi i da će građani Hrvatske napokon osjetiti pozitivne efekte toga', dodao je.

Ostojić je izjavio kako mu je žao što neće moći nazočiti sutrašnjem središnjem obilježavanju Svetog Dujma, zaštitnika Splita, jer mora biti da sjednici Vlade. 'Split za Svetog Duju uvijek pokazuje svoje najbolje lice i mislim da je to jedan veliki dan. To je jedna dobra atmosfera', dodao je.