PIJAN ZA VOLANOM

S 2,69 promila izazvao sudar na autocesti

03.10.2009 u 11:04

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se oko 6 sati dogodila na 43. km autoceste Zagreb-Rijeka, kilometar prije tunela Sv. Marko u pravcu juga, ozlijeđene su tri osobe, od toga dvije teško

Prema tragovima s mjesta nesreće i izjavama očevidaca doznajemo da je vozač Ford Focusa krapinskih registracijskih oznaka prednjim desnim dijelom vozila udario posred stražnjeg dijela automobil marke Zastava Yugo u kojem su bila braća, dvojica dvadesetogodišnjaka iz Zagreba, piše Jutarnji list

Od siline udarca Yugo se okrenuo na krov te su se oba vozila nastavila nekontrolirano kretati sljedećih stotinjak metara.

U nesreći su teške ozljede zadobili mladi Zagrepčani koji su, doznajemo, krenuli put Grobnika na automobilističke trke, a upravljali su u za to namjenjenom vozilo. Jednom od njih u ovom trenutku život ovisi o koncu.

Ima teške ozljede glave, a nakon što ga je reanimirala ekipa HMP-a na autocesti, liječnici karlovačke bolnice bore mu se za život. U Fordu su bile još dvije ženske osobe, a jedna od njih zadobila je lakše ozljede.

Vozač Forda, koji je skrivio nesreću, prošao je bez ogrebotine. Doznajemo da je na mjestu događaja napuhao čak 2,69 promila. Za vrijeme policijskog očevida promet ovom dionicom autoceste u pravcu juga odvijao se pretjecajnom trakom.