PLJAČKA BANKE U OSIJEKU

Zaštitaru nagrada od 35.000 kuna

03.10.2009 u 10:09

Bionic
Reading

U pokušaju oružane pljačke jutros oko 9 sati u poslovnici Hypo banke u osječkom naselju "Jug 2", jedan od počinitelja i zaštitar, upotrijebili su vatreno oružje, no nitko nije ozlijeđen, a počinitelji su, ne otuđivši ništa, pobjegli i za njima se traga, izvijestila je glasnogovornica osječko-baranjske Policijske uprave Edita Roterbauer

U izjavi novinarima na mjestu razbojstva glasnogovornica osječke policije je istaknula kako je oko 9,10 sati zaprimljena dojava da je jedan od dvojice počinitelja maskiran ušao u poslovnicu HYPO banke.

Rekavši "ovo je pljačka", razbojnik je iz pištolja zapucao prema zaštitaru te ga promašio. Zaštitar je uzvratio pucnjem iz vatrenog oružja, nakon čega je razbojnik pobjegao. U tom trenutku u banci su, uz zaštitara i dvije djelatnice, bila i tri klijenta, kazala je glasnogovornica.

Počinitelji su pobjegli automobilom VW "Passat", koji je noćas ukraden u osječkom prigradskom naselju Višnjevcu, kojeg su zapalili kod osječkog nogometnog stadiona "Gradski vrt", te su pobjegli u nepoznatom smjeru.

Zaštitar Sokol Marića Alen Bogadi (33) dobio je javnu pohvalu od svog poslodavca, a Nova TV saznala je da će ga, zbog njegvog hrabrog čina, tvrtka Sokol Marić, nagraditi s njegovih 10 mjesečnih plaća, odnosno 35.000 kuna.