OSUĐEN ZBOG ZLOPORABE POLOŽAJA

Ukinuta presuda bivšem ministru turizma Ivanu Heraku

02.10.2009 u 18:50

Bionic
Reading

Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Puli kojom je bivši ministar turizma Ivan Herak osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti te pronevjere, potvrdio je danas njegov odvjetnik Željko Žganjer

Po Žganjerovim riječima Vrhovni je sud dio presude ukinuo zbog zastare, dok je za optužbe o nezakonitostima pri financiranju projektne dokumentacije za izgradnju golf terena zatražio novo suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem.

Nepravomoćna presuda županijskog suda u Puli donesena je 1. prosinca 2005. a uz bivšeg ministra turizma na tri je godine osuđen suvlasnik tvrtke 'Croatia golf' Matej Majić.

Sud je tada prihvatio tvrdnje tužiteljstva prema kojima je Herak, u suradnji s tvrtkom "Croatia golf", malverzacijama u vezi izgradnje golf terena 'zaradio' više od 550 tisuća kuna kojima je podmirivao dugove svog poduzeća 'Midinvest', a dio novca zadržao za sebe.

Majić je, s druge strane, prema ukinutoj presudi za sebe zadržao 2,9 milijuna kuna, koje je bez prethodne suglasnosti Vlade bivši ministar Herak uplatio na račun tvrtke 'Croatia golf'.