ŠVERCALI ORUŽJE

Do zuba naoružani Šibenčanin i Vodičanin zaprepastili šibensku policiju

24.04.2015 u 13:51

  • +4

Zapljena oružja u Šibeniku

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Bionic
Reading

Policija je na dvije adrese u Šibensko-kninskoj županiji oduzela ukupno 15 pušaka, tri pištolja, 44 ručne bombe, protupješadijske mine i preko pet tisuća komada streljiva

Šibenski policajci ostali su šokirani pronalaskom ogromne količine oružja u obiteljskim kućama 39-godišnjeg Vodičanina i 52-godišnjeg Šibenčanina. Načelnik policije Ivica Kostanić na konferenciji za medije gdje je predstavljen pronađeni arsenal rekao je kako se oružjem koje su posjedovali mogla naoružati manja vojna organizacija, piše Šibenik.In.

Policija sumnja da se radi o preprodavačima, što zbog velike količine, a i zbog toga što na šibenskom područja akcija dobrovoljne predaje oružja funkcionira jako dobro.

'Da su dobrovoljno predali oružje, prošli bi bez ikakvih posljedica. Naši operativci dolaze u civilnoj odjeći i civilnom autu kako bi spriječili pozornost susjeda', izjavio je načelnik PU Šibenske Ivica Kostanić.

Istragom je utvrđeno da je Vodičanin početkom prošle godine talijanskom državljaninu prodao automatsku pušku, pištolj s prigušivačem i šaržere sa streljivom.

Osim ubojitog arsenala u vojnom smislu, kod dvojca su pronađene lovačke i zračne puške, ali i old school naoružanje poput njemačkog šmajsera iz Drugog svjetskog rata, samostrel i katana.
Pronađeno oružje na crnom bi tržištu postiglo dobru cijenu, a preprodavačima sa šibenskog područja prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.