BICIKLOM U JARAK

Baki prijeti kazna jer se ozlijedila u prometu

Bionic
Reading

Baka (69) je vozeći se biciklom pala i teško se ozlijedila, sjurivši se nizbrdo, u četvrtak u Krapinskim Toplicama. Izgubila je nadzor u zavoju i pala u dovodni jarak

KRAPINSKE TOPLICE - Nevjerojatno je to podudaran slučaj s bakom istih godina, Janjom D., koja je na sličan način, dakle jureći na biciklu nizbrdo pala u istome mjestu, Krapinskim Toplicama, izazvavši zanimanje medija nakon dojave njezina sina da je za taj prekršaj morala na sud i da je platila kaznu zbog povrede Zakona o sigurnosti prometa na cestama, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je i u slučaju ove 69-godišnje biciklistice podneseno posebno izvješće ODO-u u Zaboku, a policija je napravila uviđaj, za očekivati je sličan rasplet događaja. Baka je počinila prekršaj i mora biti kažnjena.

Prošlogodišnji slučaj završio je 'olakšanjem' bakine mirovine za 440 kuna. Logike naoko nema, jer nitko drugi nije ozlijeđen, no netko mora platiti trošak uviđaja, izradu fotoelaborata ili skice mjesta nesreće itd, a to ne može biti nitko drugi do prebrze bake.

Bit će kao i Janja D. proglašena krivom i 'propisno' kažnjena. Prema objašnjenju sudaca, ljudi zaboravljaju da je i bicikl vozilo te da je promet - promet, bez obzira na vrstu prometala kojim nastradate.