NAPETOSTI: SJEVER - JUG

Zagrebačka policija otkrila zašto nije nazvala roditelje pretučenog Splićanina

13.04.2015 u 16:46

Bionic
Reading

Mladić je punoljetan, nije bio sam, nego u društvu prijatelja i bio je pri čistoj svijesti. Ako se radi o punoljetnoj osobi koja izričito ne traži da o događaju obavijestimo bilo koga, to nije naš zadatak – rekla je službenica iz odnosa s javnošću Policijske uprave zagrebačke za tportal, povodom teškog premlaćivanja 20-godišnjeg Splićanina na zagrebačkom Trnju. Njegova majka je ogorčena policijom, jer nije obavijestila roditelje da je njihov sin završio u bolnici sa slomljenom potkoljenicom uslijed divljačkog batinanja trojice nepoznatih napadača

Nakon što je ogorčena majka pretučenog Tonija Kraljevića zamjerila policiji što je nije obavijestila o tome da joj je sin brutalno pretučen na ulici, nego je za događaj saznala od njega samog 11 sati nakon operacije, iz PU Zagrebačke odgovaraju da njihova dužnost nije bila o nemilom događaju obavijestiti obitelj žrtve napada.

'Mladić je punoljetan, ima 20 godina i u trenutku policijske intervencije bio je pri zdravoj svijesti. U tom slučaju, osim ako žrtva to posebno ne traži od nas, nismo dužni obavještavati obitelj ni bilo koga drugog o incidentu', telefonski nam je rekla službenica iz službe za odnose s javnošću PUZ-a.

Događaj se, podsjećamo, zbio u subotu ujutro u zagrebačkoj četvrti Trnje. Trojica napadača za kojima policija traga, pretukla su dvadesetogodišnjeg Splićanina zbog dalmatinskog naglaska. Nakon što je majci iz bolničkog kreveta prepričao incident u Trnju, oglasio se i na Facebooku Slobodne Dalmacije.

'Hello, evo javlja se sin ožalošćene majke... Tek sam sada došao sebi pa da i ja kažem nešto. Uvijek sam se radovao dolasku u Zagreb i do danas nikad nije bilo nikakvih problema. Za sve one koji se pitaju jesam li to zaslužio ili ne, ja ću im reći da nije postojalo trunke razloga za verbalni, a kamoli fizički napad...

Evo me u bolnici s vanjskim prijelomom noge, ne mogu zaspati od boli, a na pameti mi je samo kako objasniti  majci da nisam kriv i da to nisam zaslužio. Stojim u potpunosti iza majčinog pisma i duboko se nadam da će se ovakve stvari sve rjeđe događati', napisao je Toni Kraljević.

Iz PUZ-a su dodali da se mladić na licu mjesta konzultirao s dvojicom prijatelja te da ni nakon toga nije tražio policiju da obavijesti obitelj.