TEŠKA NESREĆA NA TREŠNJEVCI

Automobilom pokosio šest pješaka kod tramvajske stanice

  • +3

Automobilom naletio na tramvajsku stanicu

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Višnjić

Bionic
Reading

Nekoliko osoba ozlijeđeno je u petak poslijepodne u Zagrebu kada je automobil, čijem je vozaču pozlilo, naletio na štand preko puta Trešnjevačkog placa, doznaje se od zagrebačke policije

U teškoj nesreći koja se danas dogodila na zagrebačkoj Trešnjevci ozlijeđeno je šestero ljudi. U Vinogradskoj bolnici su Jutarnjem listu potvrdili da je žena za koju se tvrdilo da je u kritičnom stanju, stabilno. Ona i još jedna sudionica prometne nesreće zadobile su teške ozljede glave, a jedna ima i natučenje pluća i nalazi se na odjelu intenzivne njege.

Još troje ozlijeđenih u Tratinskoj Hitna pomoć odvezla je u KB Sveti Duh, no svi su izvan životne opasnosti.

Nesreću je prema prvim informacijama najvjerojatnije izazvao vozač kojem je pozlilo nakon čega je naletio na štand s knjigama u blizini tramvajske stanice, preko puta Trešnjevačkog placa. Medji pišu kako je vozač, koji inače boluje od dijabetesa, izgubio svijest.

Više podataka bit će poznato nakon očevida.

Trešnjevački plac, kod kojeg se dogodila današnja teška prometna nesreća, crna je točka u zagrebačkom prometu. Križanje koje se nalazi svega desetak metara od današnjeg mjesta nesreće i ranije je bilo točka na kojoj su pješaci teško stradavali.

Dan uoči Svih svetih 2006. godine na križanju pokraj Trešnjevačke tržnice na zebri je smrtno stradala Ivana Nekić (25), a četvero je pješaka teško ozlijeđeno. Zagrebački Županijski sud u travnju je 2012. potvrdio presudu za tu stravičnu nesreću, kojom je na tri godine zatvora osuđen Vinko Begić (25), koji je prošao kroz crveno svjetlo vozeći BMW najmanje 67 kilometara na sat, podsjeća Jutarnji list.

U rujnu 2012. nešto zapadnije od Trešnjevačke tržnice, na raskrižju Ozaljske i Nehajske Mladen Guštin terencem marke Porsche Cayennea izazvao je sudar u kojem su na mjestu poginule dvije osobe, 49-godišnja Nada Bujević i njezin sin Ivan.