UHIĆEN STOMATOLOG I POLITIČAR

Bolesnima od karcinoma prodavao skupe 'koktele spasa'

03.04.2015 u 08:10

Bionic
Reading

Mali, ti sutra ideš van, ti si zdrav, rekao je dr. Boran Ivasović bolesnom Ivanu Grguriću. Sljedeći dan mladić je preminuo. Taj 68-godišnji stomatolog i tajnik Hrvatske europske stranke, uhićen je zbog sumnje da se bavio nadriliječništvom, dajući lažne terapije protiv karcinoma, otkriva Jutarnji list.

Dvojica od trojice pacijenata nedugo su nakon njegove terapije umrla, a za svoje usluge, sumnja policija, dr. Ivasović je od pacijanata čije su ga obitelji prijavile, dobio oko 33.000 eura. Ivasovića su policajci uhitili te su ga nakon ispitivanja kod tužitelja prepratili istražnom sucu koji ga je smjestio na mjesec dana u pritvor u Remetincu.

Kako su obitelji pacijenata prijavile policiji, Ivasović bi oboljelima od karcinoma davao pripravke nepoznatog sadržaja tvrdeći da će ih oni izliječiti. No premda bi im od pripravaka bilo loše, Ivasović im je govorio da je to znak da terapija dobro napreduje te da ju je potrebno nastaviti ili čak intenzivirati.

Ivasoviću se, kako doznaje Jutarnji list, na teret stavljaju tri slučaja nadriliječništva iz 2012. i 2013. U sva tri slučaja bila je riječ o pacijentima s teškim oblicima karcinoma. Od dvojice je za liječenje uzeo po oko 12.000 eura, a od jednoga 8000 eura.