DRAMA U SUPETRU

Poduzetnik upao u ured gradonačelnice, derao se i htio je tući

02.04.2015 u 14:16

Bionic
Reading

Policija je u srijedu nakon provedene kriminalističke istrage Prekršajnom sudu podnijela optužni prijedlog protiv 65-godišnjaka zbog remećenja javnog reda i mira u službenim prostorijama grada Supetra na Braču, doznaje se popodne u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi, a supetarska gradonačelnica Ivana Marković je rekla kako je riječ o izgredu u njezinu uredu koji je izazvao poduzetnik Marion Duzich

'Gospodin Duzich je jutros došao u moj ured, derao se, galamio, a ja sam mu rekla da se smiri. Pošao je prema jednom od pročelnika - Ivici Blaževiću, ali su ga nazočni spriječili, a zatim i prema meni, ali ja sam se uspjela izmaknuti', rekla je Marković za Hinu.

Istaknula je kako je doživjela šok te je otišla u ambulantu, gdje je zatražila pomoć kako bi se smirila.

'Cijeli dan se pokušavam oporaviti od šoka', dodala je.

Duzich je vlasnik tvrtke 'Svpetrvs Hoteli', a po riječima gradonačelnice Marković, duže vrijeme svojata javne površine unutar naselja koje su u vlasništvu toga grada.

'I danas je uz viku i galamu ponovno počeo govoriti o javnim površinama tvrdeći kako to treba pripasti njemu iako je u vlasništvu grada Supetra', rekla je Marković.

U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi su rekli kako su dojavu o remećenju javnog reda i mira u službenim prostorijama grada primili danas u 11,05 sati te je osumnjičenik priveden u supetarsku policijsku postaju i nad njim je provedena kriminalistička istraga.

Svpetvrs hoteli: 'Nema razloga Dužića zvati nasilnikom'

Odmah nakon incidenta medijima je poslao priopćenje Marijan Dužić, predsjednik uprave tvrtke: 'Svpetrvs hoteli kao najveći gospodarski subjekt u gradu Supetru, koji sudjeluje s više od 2 milijuna kuna odnosno s 10 posto uplata u gradski proračun i zapošljava 120 stanovnika grada Supetra, ima odgovornost štititi radna mjesta zaposlenika ali i kontinuirano raditi na razvoju turističke ponude grada Supetra te pozicioniranju grada Supetra na turističkoj karti, a preduvjet za to je osiguranje uvjeta za normalno poslovanje na prostoru posjeda Svpetrvs hotela. Dolazak komunalnog redara na privatni posjed bez poziva od strane vlasnika ugrožava regularno odvijanje poslovanja. Ponašanje gospodina Blaževića na današnjem sastanku u uredu gradonačelnice, koji je organiziran povodom neovlaštenog uredovanja komunalnog redara, smatramo neprimjerenim i nadamo se da se neće ponoviti zbog dobrobiti i daljnjeg razvoja našeg Grada'.

U četvrtak je stiglo i priopćenje tvrtke Svpetvrs hoteli: 'Ne mogu ni mediji ni komunikatori definirati nasilno ponašanje. Žustra rasprava se može interpretirati onako kako kome od sudionika u raspravi odgovara. Barem je Dalmacija poznata po temperamentu. Nema razloga gospodina Dužića zvati nasilnikom. Svi sudionici sastanka su dali iskaze pred sucem i sigurni smo da će konačna odluka potvrditi ono što mi govorimo'.