SUKOB U ZADRU

Svirčić optužen za teško ubojstvo i dva pokušaja teškog ubojstva

21.03.2015 u 12:50

Bionic
Reading

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) je pred Županijskim sudom podiglo optužnicu protiv 56-godišnjeg Zlatka Svirčića, a tužiteljstvo ga tereti za tri kaznena djela - jedno teško ubojstvo i dva pokušaja teškog ubojstva, objavljeno je na internetskim stranicama ŽDO-a u Zadru

Svirčića se tereti da je 23. prosinca 2014. oko 11 sati u Kijevskoj ulici u Zadru, ispred obiteljske kuće Orlovića, ispalio dvanaest hitaca iz pištolja marke Beretta prema Marinu Orloviću koji je u naručju držao 10-mjesečno dijete. Pri tom je šest hitaca pogodilo Orlovića koji je zbog zadobivenih teških i po život opasnih ozljeda glave i grudnog koša umro pet dana kasnije u zadarskoj Općoj bolnici.

Njegov 10-mjesečni sin je zadobilo tešku i po život opasnu prostrijelnu ranu glave, a život mu je spašen zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji, te liječnicima zagrebačke Klaićeve bolnice.

Zlatka Svirčića se također tereti da je nakon napada vatrenim oružjem na Marina Orlovića i 10-mjesečno dijete krenuo u kuću kako bi ubio bivšu suprugu M. M. O., prethodno napunivši spremnik pištolja novim streljivom. U toj ga je namjeri spriječio susjed koji se bacio na njega i srušio ga na pod nakon čega je Svirčić pobjegao i prijavio se zadarskoj policiji.

Optuženom 56-godišnjem Svirčiću također je produljen i istražni zatvor u kojem se nalazi od 23. prosinca 2014., naveli su u petak iz Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.