U SISKU

'Domišljata' računovotkinja preko vrtića ukrala 2,7 mil. kuna

03.03.2015 u 11:53

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je za sebe i nekoliko zaposlenika sastavljala neistinite platne liste i tako Grad Sisak oštetila za 2,7 milijuna kuna, sisačka policija istražuje 59-godišnju zaposlenicu jedne gradske ustanove, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o šefici računovodstva Dječjeg vrtića Sisak Stari

Sisačko-moslovačka policija priopćila je kako osumnjičenu tereti za kaznena djela krivotvorenja službene, odnosno poslovne isprave, te zlouporabu položaja i ovlasti, kojima je navodno Grad Sisak oštetila za 2.746.848 kune.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je da je od siječnja 2011. do kraja travnja 2013. godine za sebe i nekoliko zaposlenika ustanove sastavljala neistinite platne liste, na kojima je iskazivala veća potraživanja ustanove prema Gradu. Navodno je obračunavala i obavljala uplate nepripadajućih doprinosa za lažno prikazan brutto iznos, te je tako sebi i nekolicini zaposlenika pribavila protupravnu imovinsku korist.

Neslužbeno se pak doznaje kako je riječ o 59-godišnjoj J.K., šefici računovodstva Dječjeg vrtića Sisak Stari, koja je početkom istrage otišla na bolovanje. Protiv nje će policija sisačkom Županijskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog više kaznenih djela, a daljnjom će istragim biti obuhvaćeni i drugi zaposelnici koji su bili uključeni i kaznena djela i ostvarili protupravnu imovinsku korist.