DRAVA INTERNATIONAL.

Veliki požar u tvrtki Zorana Gopca

25.02.2015 u 21:54

Bionic
Reading

Nešto prije 21 sat u Osijeku je buknuo požar u tvornici za reciklažu 'Drava International', u prostoru nekadašnjeg pogona OLT-a. Prema informacijama očevidaca, gori u trećoj hali u kojoj se obrađuje PET ambalaža

Drava International najveća je hrvatska tvrtka za reciklažu plastičnog otpada koja se nalazi u suvlasništvu pet osoba među kojima su rukometni šef Zoran Gobac, Višeslav Vukojević, sin Vice Vukojevića i Zvonko Bede poduzetnik za kojeg se Vladimir Šeks osobno zalagao da dobije kredit HBOR-a.

Na terenu su sve raspoložive snage JPVP Osijek kao i DVD-a iz Osijeka i okolice. Osim reciklažom plastike tvrtka se bavi i proizvodnjom sintetičkog dizela.

'Za sada nitko nije zatražio pomoć niti prijavio bilo kakve ozlijede', rekao je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Stotinjak metara od hale u plamenu, nalazi se trafostanica, a u blizini je i skladište i punionica plina INE. Prve kuće u osječkom prigradskom naselju Brijest u kojem gori hala tvornice, udaljene su od tvornice 200-injak metara.

Oko 22 sata požar je lokaliziran.