ARAPI I BOSANCI

Policija u hrvatskim bolnicama traga za islamistima

24.02.2015 u 15:03

Bionic
Reading

Policija češlja hrvatske bolnice u potrazi za ranjenim borcima koji se bore na strani Islamske države, objavila je Slobodna Dalmacija, a potvrdu te informacije tportal je dobio iz KBC-a Split

Sanacijski upravitelj ove ustanove Kolja Poljak kazao je da je prije nekoliko dana bolnica dobila zahtjev Policijske uprave splitsko-dalmatinske da joj se dostavi popis liječenih stranih državljana, čije su ozljede eventualno mogle biti posljedica ratovanja na Bliskom istoku. Posebnu pažnju treba obratiti na građane Sirije i okolnih država, ali i Bosne i Hercegovine, čijih se nekoliko stotina državljana navodno bori na strani ISIL-a.

'Radi se o evidenciji i uvidu u liste liječenih stranih državljana, koje smo ionako dužni dati. To su redovne i preventivne akcije', kazao je Poljak za tportal.

Splitska bolnica zanimljiva je zbog činjenice da osim oko milijun Dalmatinaca njezinim uslugama gravitira i velik dio stanovništva BiH te puno turista tijekom cijele godine. Podaci o pacijentima koji se prijave na Hitni kirurški prijem policiji se dostavljaju automatski, no u ovoj provjeri traže se i informacije o strancima koji su s eventualno sumnjivim ozljedama primljeni na direktno na neki od bolničkih odjela.

Zanimljivo je da su u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj na naš upit o ovom slučaju reagirali s iznenađenjem i tvrdnjom da 'nemaju veze s tim', iako je pismeni zahtjev prema KBC-u Split uputio upravo njihov Odjel za organizirani kriminalitet.