PREDSJEDNIK A-HSP

Pred sudom pjevao ustašku pjesmu, no policija ga nije privela

19.02.2015 u 12:55

Bionic
Reading

Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava, u četvrtak je ispred koprivničkog Prekršajnog suda s nekolicinom članova svoje stranke otpjevao ustašku budnicu 'Evo zore, evo dana', što su u pozadini snimali i bilježili policajci koji ga unatoč pjevanju sporne pjesme, koja veliča ustaške zločince, nisu priveli

Keleminec je sam otišao u Policijsku upravu koprivničko-križevačku, no ne kako bi se predao, već kako bi prijavio dvojicu policajaca koji su ga, kako tvrdi, lažno prijavili da je narušavao red na utakmici Slaven Belupa 2011. godine, a za što je Keleminec kasnije oslobođen.

Koprivnička policija još jučer je pokušavala doći do Keleminca, na temelju uhidbenog naloga zbog prijave načelnika policijske postaje Donji Srb da je 27. srpnja prošle godine, tijekom proslave antifašističkog ustanka u Srbu, puštao preko razglasa spomenutu spornu pjesmu.

Keleminec je sličnu stvar napravio i 2013. godine, kada je na Prekršajnom sudu u Zadru kažnjen s 2.200 kuna, jer je u Srbu pjevana pjesma "Marjane, Marjane" sa spornim stihom koji spominje ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

'Koprivnička policija me tražila na temelju uhidbenog naloga, a ja sam u to vrijeme bio u Ravnateljstvu policije i tražio da se prekine taj politički progon', rekao je Keleminec novinarima i dodao kako je uhidbeni nalog ukinut jučer poslijepodne, te da je on samovoljno došao dati iskaz u Prekršajni sud.

U koprivničkoj policiji potvrdili su kako je pravaško 'zborno' pjevanje zabranjene pjesme zabilježeno i snimljeno te kako bi protiv Keleminca trebala biti podnesena prekršajna prijava.