ODVJETNIKOV SIN I KOKAIN

Jerković i Smailbegović u pritvoru mjesec dana

25.09.2009 u 14:34

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci danas je podnijelo istražni zahtjev protiv ugostitelja Nenada Jerkovića iz Rijeke i Amera Smailbegovića iz Kastava, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga

Iako se Nenad Jerković, vlasnik kafića Ferrari, branio tvrdnjom da je drogu posjedovao za vlastite potrebe, prema istražnom zahtjevu tereti ga se da je radi prodaje posjedovao devet grama opojne droge kokain, a Amer Smeilbegović da je tu drogu prodao Jerkoviću. Sin riječkog odvjetnika, Amir Smailbegović (30) danas je, dva dana nakon Jerkovića, priveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Nakon što je, u nazočnosti branitelja Nenada Jerkovića, odvjetnika Vlatka Vrkića i Ljubiše Drageljevića, istražni sudac ispitao osumnjičenike koji su iznjeli obranu, sudac je prihvatio istražni zahtjev te donio rješenje o provođenju istrage.

Protiv oboje osumnjičenika je određen pritvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na supočinitelje.