'ŠTEL' JE TANCATI'

Predao se muškarac koji je ženu propucao sačmom

24.09.2009 u 11:41

Bionic
Reading

Željko Husak koji se sumnjiči za pokušaj ubojstva Mire Bađun predao se vrbovečkoj policiji. Pretragom je kod njega pronađena kubura iz koje je ženi ispalio hitac u leđa te devet patrona. Bit će prepraćen u Istražni centar Županijskog suda

Husak je 50-godišnju Miru teško ozlijedio, ispalivši u nju hitac na kućnom pragu u Zabrđu, nedaleko od Vrbovca, u subotu oko 21 sat, podsjeća Večernji list.

Nakon propucavanja policija je u terencima 'češljala' šumu oko Zabrđa jer se pretpostavljalo da se osumnjičeni skriva negdje u blizini. Iz kuće Bađunovih izuzeta su i tri opuška cigareta koje je osumnjičeni pušio u vrijeme dok je od dviju žena tražio piće. Na ispitivanju u PP Vrbovec završili su Mario i Mladen Bađun, sinovi ozlijeđene, te prijatelj koji ju je sa sinom vozio u bolnicu. Na njegovoj je adresi Željko Husak upravo i prijavljen. Mladić nam je rekao da je znao kod njih boraviti nekoliko dana te da u većini slučajeva ni oni nisu znali gdje je i čime se zapravo bavi.

U četvrtak je, kaže, osumnjičeni došao k njima prespavati te im se više nije javljao od subote u 19 sati. Sklon je raditi, kaže, incidente kada je pijan. 'Bil je pijan ko letva. Tu je sjedil, je.. ga vrag i pušil. Tražil je da mu Mira skuha kavu i da piti. Štel je tancati i mahal je pištoljem', ispričala je Barbara Bađun (80), majka ozlijeđene za čiji se život liječnici bore u KB-u Dubrava, kako je došlo do incidenta.

Njezina kći, nastavlja, nije mu dala nikakvo piće, zbog čega je ovaj ubrzo napustio njihovu kuću. Za kratko vrijeme, kaže, čuo se prvi pucanj.

'Prvi je put pucal na cesti. Bilo je k'o da je bombu hitil. Sve su se šajbe tresle', pripovijeda majka Mire Bađun, koju je drugi hitac pogodio s leđa kada je ulazila u kuću. Ondje je i pala, ali je uspjela doći do mobitela te nazvati sina Marija da dođe kući jer joj nije dobro.

Zatim je otišla u sobu i čekala da dođe. 'Mariju je rekla da je pala niz stube. Bila je zbunjena', dodaje osamdesetogodišnjakinja. Sin ju je, pak, odmah odvezao u Dom zdravlja u Vrbovcu, odakle je prebačena u bolnicu koja je policiju izvijestila njezinim o ozljedama te je pokrenuta istraga.

Mještani Zabrđa opisuju Željka Husaka kao nasilnog čovjeka sklonog piću. Djetinjstvo je, kažu, proveo u domu za nezbrinutu djecu te ga je kasnije posvojila obitelj iz okolice Vrbovca.

Proljetos je, kažu, izišao iz zatvora, gdje je služio kaznu od godinu dana zbog krađa. Kasnije je prijavio prebivalište u Zabrđu, tek dvije kuće od Bađuna, te je nadničario po vinogradima i gradilištima. Susjedi tvrde da nisu znali da on posjeduje oružje.