MISTERIJ U HNK SPLIT

Ukrao televizijsku kameru pa ju uz pismo vratio

04.02.2015 u 12:47

Bionic
Reading

Profesionalna televizijska kamera vrijedna 50 tisuća kuna, koja je novinarima Mreže TV ukradena proteklog vikenda u splitskom HNK nakon premijere opere Carmen, vraćena je rano jutros na ulaz za glumce na Cankarjevoj poljani uz pismo koje je selotejpom bilo zaljepljeno na vanjski dio torbe

Kako Hina doznaje od urednice informativnog programa Mreže TV Split, Irene Dragičević, o pronalasku kamere ih je službeno jutros oko 8.30 sati izvijestila policija koja je rekla da je i jutros, kao i prilikom krađe, nadzorna kamera snimila osobu koja ju je vratila.

'Unutra se nalazilo pismo, no mi ne znamo što u njemu piše jer ga je policija izuzela radi otisaka. U torbi je pronađeno sve što je i bilo u njoj, kamera, mikrofoni, kabeli i ostalo, sve neoštećeno. Zahvaljujemo svima. Zadovoljni smo što je sve ovako završilo', kazala je Dragičević.

Kako se neslužbeno doznaje, muškarac koji je jutros rano ostavio televizijsku kameru na ulazu u kazalište za razliku od onoga snimljenog prilikom krađe ima manju bradu, a na glavi je imao kapu.

U 8.25 sati je normalno ušetao na ulaz za glumce, ušao, pozdravio i gospođi na ulazu kazao da ima nešto ostaviti. Spustio je torbu i otišao. Splitska je policija rekla kako radi na slučaju te uz pomoć snimki nadzornih kamera pokušavaju utvrditi radi li se o istom muškarcu koji je kameru ukrao ili mu je netko pomogao vratiti je. Još sa sigurnošću ne znaju identitet počinitelja.