KARLOVAC

Vlak pregazio radnika na HŽ-ovu stajalištu

24.09.2009 u 10:48

Bionic
Reading

Radnik iz Voćina poginuo je jutros radeći na budućem željezničkom stajalištu u Karlovcu kada je na njega naletio putnički vlak u 7.50

Strojovođa, navodno, nije uopće primijetio da se dogodila nesreća, pa je nastavio put sve do Duge Rese. Iz HŽ-a su poručili da je riječ o teškoj nesreći zbog koje iznimno žale i da će se o cijelom slučaju očitovati nakon izvješća njihove unutarnje kontrole te su potvrdili da je muškarac bio zaposlenik Cenoze, tvrtke koja radi na izgradnji željezničkog stajališta, javlja Radio Mrežnica.

O ovom željezničkom stajalištu već se pisalo u medijima. U njega je uloženo deset milijuna kuna, rok za završetak radova probijen je. Tvrtka Cenoza koja izvodi radove pravda se gospodarskom krizom. Zanimljivo je da je nesretni radnik izvodio radove sanacije oštećenja koja su nastala početkom rujna, kada je teretni vlak pri prolasku oštetio još neizgrađeno stajalište.

Specifičnost ovog stajališta koje se nalazi nasuprot karlovačkog autobusnog kolodvora je u tome što će na njemu stajati samo lokalni putnički vlakovi. Ostali vlakovi i dalje će stajati samo na željezničkom kolodvoru Karlovac, udaljenom od stajališta svega petstotinjak metara.

Putnici koji žele putovati do Splita nagibnim vlakom najprije moraju na ovom stajalištu sjesti na lokalni vlak i odvesti se njime do kolodvora, pa tamo pričekati svoju vezu za Split.