Crna kronika IZ SESVETA, OSIJEKA I ČEPINA

Deset osoba uhićeno zbog dilanja droge

Djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave podnijeli su nadležnom Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv 10 osoba iz Sesveta, Osijeka i Čepina, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, izvijestila je danas policija

Kriminalističkim istraživanjem nad više osoba utvrđena je osnovana sumnja da su 29-godišnjak iz Sesveta, osam mještana Čepina u dobi od 22 do 29 godina, te 28-godišnji Osječanin počinili više oblika toga kaznenog djela.

Provedenim izvidima utvrđeno je da su četvorica Čepinčana (29-godišnjak, 26-godišnjak i dva 25-godišnjaka), od ljeta 2007. do rujna ove godine, u više navrata putovali u Zagreb, gdje su od 29-godišnjeg osumnjičenika iz Sesveta, kupili najmanje 1,75 kilograma marihuane, čime je 29-godišnjak iz Sesveta ostvario protupravnu imovinsku korist od najmanje 62.000 kuna.

Marihuana, tzv. 'skunk', kupovana je u količinama od 50, 100, 150 i 200 grama, po cijeni od 1.600 kuna za paketić od 50 grama. Odlaske u Zagreb pomagali su povremeno dva 26-godišnjaka iz Čepina, dok se ostali prijavljeni terete da su kupovali drogu od četvorice Čepinčana radi daljnje preprodaje ili konzumacije.

Pretragama njihovih domova i vozila pronađeni su, uz ostalo, tri digitalne vage, uređaj za vakumiranje, PVC paketić sa 0,2 grama amfetamin-speed, PVC paketić sa 2,2 grama marihuane te 88,09 grama bijele praškaste materije, koja je proslijeđena na vještačenje u Centar 'Ivan Vučetić' u Zagrebu.

Osumnjičeni 29-godišnjak iz Sesveta i 25-godišnjak iz Čepina trenutno nisu dostupni policiji, zbog čega je za njima raspisana potraga, izvijestila je Policijska uprava osječko-baranjska.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još