KORUPCIJA

Šibensko poduzeće oštećeno za 3,9 milijuna eura

22.09.2009 u 22:35

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je šibenskom Županijskom sudu istražni zahtjev protiv dvije osobe od 42 i 32 godine zbog sumnje da su kao čelni ljudi jednog domaćeg poduzeća inozemnom poduzeću pribavili imovinsku korist od 3,9 milijuna eura, objavilo je Državno odvjetništvo (DORH) danas na svojim internetskim stranicama.

Mediji nagađaju da je riječ o vlasniku šibenskog turističkog poduzeća Vodičanka Andriji Keviću i direktorici tog poduzeća Nataliji Radovčić, koji su navodno preko svojih off shore tvrtki kupovali belgijsku tvrtku bez namjere da je stvarno kupe pri čemu su novac za kupnju izvukli iz domaće tvrtke koju su neosnovano financijski opteretili.

No, u DORH-u se nisu mogli dobiti nikakvi detalji o tom slučaju, kao ni o tome je li protiv osumnjičenih zatražen pritvor.

Mediji navode da je protiv Andrije Kevića podignuto 10-ak kaznenih prijava zbog malverzacija u poslovanju i da mu je britansko pravosuđe zamrznulo 1,9 milijuna eura dok se protiv njih ne okonča kazneni postupak u Hrvatskoj.