CEROVLJE - BUZET

Pregazio ozlijeđenu djevojku na cesti

21.09.2009 u 12:48

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći u nedjelju oko 4.40 na cesti Cerovlje - Buzet teško je ozlijeđeno troje mladih iz Cerovlja. Zbog neprilagođene brzine I. B. (19) iz Cerovlja je upravljajući Renault Meganeom kod mjesta Čohilji, na ravnom dijelu ceste, izgubio nadzor nad vozilom izletjevši s ceste, nakon čega se zabio u stablo

CEROVLJE - Osim vozača, teško su ozlijeđeni 17-godišnja suvozačica A. B. i 20-godišnji putnik E. S. Dok su čekali pomoć, na njih je na cesti naletio drugi Renault Megan za čijim je upravljačem pod utjecajem 0,27 promila alkohola bio M. G. (18) iz Cerovlja, piše Barkun.hr.

Mladić nije uspio zakočiti, pa je prešao preko dijela tijela već ozlijeđene A. B., koja je ležala na kolniku, a potom je udario i u 24-godišnjeg S. R. iz Cerovlja koji je u tom trenutku pružao pomoć unesrećenima.

Vozač i suvozači iz prvog automobila zbrinuti su u riječkoj bolnici, a prema prvim informacijama, nisu životno ugroženi. S. R. je u nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede te je pušten na kućnu njegu. Vozač M. G. nije ozlijeđen.

'Protiv 19-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće, a za vozača drugog automobila o kaznenoj odgovornosti odlučit će se u dogovoru s državnim odvjetništvom', kazala je Nataša Rogić, glasnogovornica PU istarske. Obojica mladića prekršajno su prijavljena prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.