KORISNE INFORMACIJE

Policija daje 100.000 kuna za rješavanje 12 godina starog ubojstva

23.12.2014 u 18:54

Bionic
Reading

Splitska policija raspisala je u utorak novčanu nagradu od 100.000 kuna onome tko im joj da informaciju koja bi mogla riješiti stravično i teško ubojstvo 24-godišnje Marijane Jerković 2002. godine u agenciji za nekretnine na Mažuranićevu šetalištu

Policija je u priopćenju navela kako, unatoč opsežnom kriminalističkom istraživanju, do danas nije "došla do saznanja o počinitelju toga kaznenog djela". Na temelju Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i Pravilnika o načinu policijskog postupanja, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić donio je odluku o javnom raspisivanju nagrade od 100.000 kuna za obavijest koja će pridonijeti otkrivanju i uhićenju počinitelja toga kaznenog djela, navodi se u priopćenju.

Policija je pozvala sve koji raspolažu korisnim informacijama da joj se jave na broj telefona 192, elektroničkom poštom na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr ili da dođu u najbližu policijsku postaju/policijsku upravu, izravno u Službu općeg kriminaliteta splitsko-dalmatinske Policijske uprave u Splitu, Trg hrvatske bratske zajednice 9.

Marijana Jerković ubijena je 21. siječnja 2002. u splitskoj agenciji za promet nekretninama M-Kontakt, gdje je bila zaposlena kao tajnica, a kolega i vlasnica agencije pronašli su je sljedeće jutro s gotovo odrubljenom glavom. Policija je sumnjala da je Marijanu ubio zaručnik, no s obzirom na to da je prošao poligraf i da je za taj dan imao alibi, pušten je na slobodu. Poligraf je prošao i zaposlenik koji je Marijanu pronašao mrtvu.

Mediji su navodili da je policija napravila mnoge propuste u istrazi, a među ostalim da nije bilo osigurano mjesto zločina. Nož kojim je djevojka ubijena pronađen je nakon deset dana u čajnoj kuhinji agencije. Bio je opran.