POTJERA U TIJEKU

Pijan sačmaricom upucao susjedu

20.09.2009 u 19:23

Bionic
Reading

Teško bolesna Mira Bađun (50) ranjena je iz vatrenog oružja u subotu oko 21 sat na kućnom pragu svoje kuće u mjestu Zabrđe pokraj Vrbovca

Prema neslužbenim informacijama, upucana je iz sačmarice ili sličnog oružja, a policija traga za Željkom H., muškarcem koji je imao prijavljenu adresu stanovanja dvije kuće dalje od nesretne Mire. On, je naime, kako priča nepokretna Bara Bađun, Mirina svekrva, došao te večeri u njihovu kuću. 

Vraćao se iz berbe i tražio je da mu dam nešto piti, a već je bio pijan. Imao je pištolj dužine podlaktice zataknut za hlače. Rekla sam mu da mu mogu dati samo kavu, a on je onda otišao. Ubrzo sam čula pucnjeve', ispričala je Bara Bađun.

Nakon što je ranjena na stepenicama koje vode u kuću, Mira je uspjela sa svog mobitela nazvati sina Marija koji nije bio kod kuće. Bila je u potpunom šoku, vjerojatno nesvjesna što se zapravo dogodilo pa mu je rekla da je pala.

Dojurio je za nekoliko minuta i odvezao teško ranjenu majku u Hitnu pomoć u Vrbovec, odakle je prebačena u bolnicu u Dubravu. Žena se još uvijek nalazi u životnoj opasnosti, ali je pri svijesti.

Željko H. navodno je prije par mjeseci izišao iz zatvora gdje je služio jednogodišnju kaznu. U Zabrđu nije zapravo živio, ali je povremeno dolazio u posjet obitelji gdje je bio prijavljen, ali s kojom nije u krvnom srodstvu.

Prema prvim informacijama, policija je isključila obiteljsko nasilje, kao i to da ju je pogodio metak zalutao u lovu.