93 KAZNENA DJELA

Haračio po zagrebačkim bolnicama i krao novčanike

17.12.2014 u 20:45

Bionic
Reading

Policija je uhitila 44-godišnjeg bosansko-hercegovačkog državljanina tereteći ga da je u Zagrebu i Velikoj Gorici od siječnja po bolnicama, školama i drugim ustanovama masovno krao novčanike i podizao novac s bankomata, napravivši štetu od oko 56 tisuća kuna

Uhićeni je navodno od početka godine obilazio bolnice, ali i osnovne i srednje škole, veleučilišta, dječje vrtiće, knjižnice te ugostiteljske i druge objekte, gdje je iz ormarića, stolova, odjevnih predmeta i drugih mjesta krao novčanike s bankovnim karticama, izvijestila je policija.

Ako bi uz ukradene kartice pronašao i PIN-ove na bankomatima bi podizao novac, dok je ostale ukradene predmete koji mu nisu trebali bacao u kontejnere. Ukradenim novcem financirao je 'osobne potrebe' i smještaj koji mu je sada zamijenjen pritvorom.

Policija ga tereti za čak 93 kaznena djela, od toga 49 krađa i 44 računalnih prijevara. Osumnjičeni je mjesecima operirirao na području Črnomerca, Maksimira, Medveščaka, Novog Zagreba i Velike Gorice.

Na meti su mu se našle brojne bolnice - KBC Rebro, KB Merkur, Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac, KB Sestre milosrdnice, KB Sveti Duh, KBC Zagreb, Klinika za ženske bolesti i porode, KBC Šalata i Dom zdravlja Siget, izvijestila je policija. Policija ga nastavlja istraživati zbog sumnje da to nisu jedina nedjela koja je počinio.