NA METI USKOKA

Policajac za 'usluge' dobio 17.600 eura i satove

11.12.2014 u 17:50

Bionic
Reading

Uhićeni voditelj službe općeg kriminaliteta istarske policije Vlatko Jovičić našao se na meti Uskoka, među ostalim i zbog sumnje da je sumnjivcu pod 'policijskim mjerama' odavao tajne informacije, a za uzvrat dobio 17.600 eura i dva skupocjena sata vrijedna najmanje 6.000 eura

Osim protiv tog visokorangiranog policajca Uskok je istragu pokrenuo protiv 39-godišnjeg muškarca kojemu je Jovičić odavao podatke te još dvojice okrivljenika koji su u zamjenu za novčanu nagradu tražili rješavanje zahtjeva za izdavanje dokumentacije o jednoj nekretnini, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama, ne navodeći identitet.

Uskok sumnja da je istarski policajac od druge polovice 2012. do kraja ove godine u Puli sam ponudio muškarcu protiv kojeg se vodila kriminalistička istraga da će mu redovito dostavljati informacije o postupanju i utjecati na ishod istraživanja.

Jovičić, koji je nakon uhićenja zbog korupcije izbačen iz službe, također je prema sumnjama Uskoka većem broju osoba na njihovo traženje i u više navrata dostavljao podatke iz informacijskog sustava Ministarstva unutarnjih poslova.

Osim toga pristao je za obećanu novčanu nagradu žurno ishoditi izdavanje tražene dokumentacije o jednoj nekretnini. To je od njega tražio suosumnjičeni muškarac kojem se obratio također suosumnjičeni austrijski državljanin, kažu u Uskoku, koji je za Jovičića od suca istrage riječkog Županijskog suda zatražio određivanje istražnog zatvora.

Glavnog osumnjičenog tereti se za trgovanje utjecajem i odavanje tajne, a ostale za davanje mita i pomaganje u davanju mita.

Taj je policajac prema neslužbenim podacima ranije bio kažnjen zbog teške povrede službene dužnosti. Zbog toga je bio smijenjen s mjesta šefa općeg kriminaliteta u pulskoj policiji te je neko vrijeme radio policijske poslove u sektoru za granicu. Za voditelja Službe općeg kriminaliteta postavljen je nakon što je prije dvije godine za načelnika istarske policije imenovan Dragutin Cestar.