DIGNUTA KAZNENA PRIJAVA

HDZ-ov vijećnik u Gospiću prodavao ispite za 2500 kuna?

05.12.2014 u 14:49

Bionic
Reading

Protiv HDZ-ovog gradskog vijećnika u Gospiću Ivice Marića policija je Uskoku podnijela kaznenu prijavu kojom ga tereti da je kao profesor u gospićkoj Strukovnoj školi primio 2.500 kuna mita za prolazak na ispitima, zbog čega je predan pritvorskom nadzorniku u Zagrebu

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog ličko-senjska policija je izvijestila da je Marić kao odgovorna osoba, odnosno profesor u obrazovnoj instituciji u Gospiću zlouporabio svoj položaj i ovlasti na način da je od jednog polaznika te obrazovne institucije u više navrata zatražio novac za prolazak na ispitima te je u dva navrata primio ukupno 2.500 kuna.

Marićevo uhićenje Hini je potvrdio i oporbeni gradski vijećnik u Gospiću Nikola Maras (SDP), koji kaže da je Marić važan vladajućoj koaliciji, u kojoj HDZ ima sedam, a HSP i HSS po jedan glas, jer je za odlučivanje potrebno devet glasova.

Stoga, završi li Marić u jednomjesečnom istražnom zatvoru u pitanje dolazi izglasavanje proračuna za 2015.

'Danas vladajući u Gospiću nemaju većinu jer im je jedan vijećnik u zatvoru, a podsjetimo se da je u Gospiću i gradonačelnik Petar Krmpotić (HDZ) pod istragom. Najnoviji slučaj samo potvrđuje da je riječ o korumpiranim ljudima u lokalnoj vlasti. Pozivam inspekcije i institucije, ovako javno, da temeljito pročešljaju poslovanje Grada Gospića, jer je strašno što se sve radi u dužem vremenskom razdoblju', rekao je Maras.

Oporbu u Gospiću čini pet vijećnika s nezavisne liste Karla Starčevića i tri s liste SDP-HNS.

Protiv gradonačelnika Krmpotića karlovačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu zbog sumnje da je s još dvoje osumnjičenih nezakonito i na štetu gospićkoga Veleučilišta 'sredio' dodatak na plaću tadašnjem dekanu tog veleučilišta i aktualnom čelniku otočačkoga HDZ-a Branislavu Šitiću.