RANO JUTROS U ZADRU

Uhićen Reno Sinovčić i partneri, pretres na više lokacija!

02.12.2014 u 19:23

Uhićenje Rene Sinovčića

Izvor: Pixsell / Autor: Fotomontaža tportala

Bionic
Reading

U Zadru su rano jutros uhićeni kontroverzni poduzetnik i gradski vijećnik Reno Sinovčić i direktor NK Zadra te član uprave VOX Centra Dalibor Zebić. Izvor blizak DORH-u tvrdi da je uhićena i šefica Porezne uprave u Zadru Stoja Mučaji i to na graničnom prijelazu Hrvatske sa Srbijom, no član njezine obitelji kontaktirao je redakciju i to demantirao. Ministarstvo unutarnjih poslova obavijestilo je javnost o uhićenju ukupno sedam osoba s područja Zadra i to zbog gospodarskog kriminala, koruptivnih djela, zlouporabe položaja i ovlasti...

Prema informacijama tportala istražitelji PNUSKOK-a u ovim trenucima pretražuju urede i sve nekretnine uhićenih Rena Sinovčića, direktora NK Zadra Dalibora Zebića i drugih uhićenih.

VOX TV zaustavila emitiranje

TV kuća VOX čiji je vlasnik Reno Sinovčić jutros je prekinula emitiranje programa. Djelatnici televizije danas nisu mogli ući u radne prostorije koje je 'češljao' USKOK, a glavna urednica Ivana Vukić nije htjela ništa komentirati. (izvor: hrt.hr)

Akcija bi, s obzirom na opseg imovine koju je potrebno pretresti, mogla potrajati i duže od jednoga dana, nakon čega slijedi ispitivanje uhićenih pred tužiteljima, kaznena prijava USKOK-a i eventualni zahtjevi za istražnim zatvorom pred sudom.

Prema informacijama Antene Zadar uhićeni su i zaposlenici Porezne uprave: Željan Pejković, Vjekoslav Jurlina, Marko Lozančić te Irena Anić.

Sinovčićev odvjetnik: U tijeku su pretrage ureda i nekretnina

Odvjetnik Rena Sinovčića Andrej Korljan u razgovoru za tportal.hr potvrdio je da je njegov klijent uhićen te da će mu on biti branitelj kroz cijeli istražni postupak. Na pitanje za što USKOK točno tereti Sinovčića, Korljan tvrdi da još uvijek ne zna odgovor: 'Formalna saznanja o kaznenim djelima koja mu se stavljaju na teret nemam. Zaista u ovom trenutku ništa ne znam. U tijeku su pretrage koje bi mogle potrajati satima i to je zasad jedino što vam znam reći.'

MUP: Uhićeno je sedam osoba

Ravnateljstvo policije na svojim internetskim stranicama navodi da je u koordinaciji s Državnim odvjetništvom dovršilo višemjesečno kriminalističko istraživanje 'nad više osoba sa šireg zadarskog područja'.

'Radi sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevare u gospodarskom poslovanju i drugo, danas je uhićeno 7 hrvatskih državljana', obavio je MUP. Pretpostavlja se da se radi o kaznenim djelima u kojima je pronevjereno desetak milijuna kuna, a prema informacijama tportala neka od kaznenih djela vežu se uz VOX televiziju u vlasništvu Sinovčića.

Policija zaustavila Sinovčića u filmskoj akciji na cesti

Prema pisanju portala antenazadar.hr, Sinovčić je jutros uhićen u gotovo filmskoj sceni. Interventna policija i PNUSKOK na Gaženičkoj cesti prepriječili su put vozilu kojim je upravljao sam Sinovčić nakon čega su ga uhitili. Prema informacijama nekih očevidaca, Sinovčić je prilikom uhićenja svoji automobilom udario u jedno od policijskih vozila.

Sinovčić je nezavisni gradski vijećnik, poduzetnik i bivši nogometni sudac. Prvi je čovjek NK Zadra te vlasnik televizije Vox, tjednika Vox i Zadarski regional, iako je veći dio njegovog medijskog carstva pred stečajem.

Stoja Mučaji još nema odvjetnika?

Kada je pročelnica Porezne uprave u Zadru Stoja Mučaji, u veljači prošle godine, podnijela kaznenu prijavu protiv Rene Sinovčića zbog nepravilnosti koje je uočila u predstečajnoj nagodbi VOX televizije, tada ju je zastupao zadarski odvjetnik Milan Petričić. U razgovoru za tportal.hr kaže da o današnjim uhićenjima zna tek iz medija te da ga Stoja Mučaji nije još kontaktirala. No, podsjeća da je on u njezino ime složio kaznenu prijavu protiv Sinovčića u veljači. Mučaji je, kako doznajemo, na putu od Vojvodine prema Zagrebu u pratnji policije. Navodno je na granici sama pozvala policiju i predala se pravosudnim vlastima.