Crna kronika (NE)VJERODOSTOJNOST SVJEDOKA

Golemović svjedok obrane u slučaju Pukanić

Poduzetnik pritvoren zbog korupcijske afere 'Ipsilon' Dražen Golemović danas je na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio u istrazi ubojstva novinara i suvlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića

ZAGREB - Golemović je službenim automobilom iz riječkog zatvora prevezen na sud na Zrinjevcu, gdje je svjedočio pred istražnom sutkinjom Ernom Dražančić koja vodi istragu Pukanićeva ubojstva.

Kako je riječ o tajnoj istrazi nikakvi službeni podaci nisu se mogli doznati, no neslužbeno se doznaje da je Golemović saslušan kao svjedok obrane. Svrha njegova iskaza navodno je ispitivanje vjerodostojnosti iskaza zaštićenog svjedoka koji je, među ostalim, ustvrdio da je naručitelj atentata srbijanski državljanin Sreten Jocić zvan Joca Amsterdam.

Po tvrdnjama hrvatskih medija, taj svjedok pokajnik je istražnoj sutkinji priznao da je sudjelovao u pripremama ubojstva, pratio Pukanića i vozio osumnjičene bratiće Matanić i Željka Milovanovića. Za organiziranje atentata optužio je Jocićevog kuma, pritvorenog Slobodana Đurovića, a navodno je rekao i da je u atentatu ulogu imao i Milenko Kuzmanović koji je nakon dvomjesečnog pritvora pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Golemović, suprug udovice ubijenog "kralja pokrer automata" Vjeke Sliška, je u antikorupcijskoj akciji "Ipsilon" uhićen zajedno s dvojicom policajaca iz Poreča, carinikom i tužiteljicom te pročelnikom Porezne uprave u Pazinu.

Neslužbeno se doznaje da je Golemović nakon uhićenja u tom slučaju na policiji prošao detektor laži zbog sumnje da ima saznanja o Pukanićevom ubojstvu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još