UŽAS U ZAPREŠIĆU

Kupili sinu 14-godišnjakinju da ju može silovati

15.11.2014 u 13:49

Bionic
Reading

Roditelji koji su za nekoliko tisuća eura prodali 14-godišnju kćer i roditelji 17-godišnjaka koji su je kupili za rad u kući i seksualne potrebe svoga sina pritvoreni su, a za 17-godišnjaka su određene mjere opreza

Za to trgovanje i zlostavljanje doznalo se kad je djevojčica uspjela pobjeći. Četvero odraslih osumnjičeni su za kazneno djelo trgovanja ljudima, a maloljetni mladić za kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i spolnog odnošaja bez pristanka.

U priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu navodi se da su prodaju svoje kćeri, nakon što ju je sin druge obitelji odabrao, njeni roditelji dogovorili u svibnju ove godine u Novskoj, za cijenu od nekoliko tisuća eura. Kupoprodaja je realizirana 30. kolovoza i djevojčicu su, iako se protivila, kupci odveli u njihovu obiteljsku kuću u Zaprešiću.

Oduzeli su joj rodni list i domovnicu, držali je pod neprekidnim nadzorom, prisiljavali na težak fizički rad u kući bez prekida i odmora, a sin ju je, iako svjestan njenog protivljenja, prisiljavao na spolne odnose.

Iskoristivši trenutak nepažnje ukućana, djevojčica je u nedjelju, 9. studenog pobjegla iskočivši kroz kuhinjski prozor, otrčala do željezničke stanice i, unatoč pokušajima 17-godišnjaka i njegova mlađeg brata da je spriječe, uskočila u vlak i zatražila pomoć od putnika i djelatnika.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor za četvero roditelja zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a sudac za mladež je prema sinu obitelji u kojoj je bila zatočena i zlostavljana odredio mjere opreza.