U BEOGRADU

U 'sačekuši' teško ranjen srpski biznismen Milan Beko

14.11.2014 u 22:01

Bionic
Reading

Srbijanski poslovni čovjek i nekadašnji ministar Milan Beko teško je ranjen u petak navečer u pokušaju ubojstva ispred njegove kuće u elitnom beogradskom naselju Dedinje, potvrđeno je iz više izvora

Njega je nepoznati napadač čekao ispred kuće i ranio ga s dva hica u grudi i trbuh, a u beogradski Urgentni centar je dovezen bez svijesti.

Po izjavama koje prenose beogradski portali, Bekovo stanje je kritično.

Policija je blokirala dio Dedinja i traga za napadačem, a očevid je u tijeku.

Milan Beko bio je ministar u vladama Socijalističke partije (SPS) Slobodana Miloševića, Nove demokracije i Jugoslavenske levice (JUL), te sudionik u nekoliko najvećih privatizacija, a prije dva mjeseca spominjan je i kao kandidat za prvog čovjeka Željeznica Srbije.

Rođen je u Herceg Novom, diplomirani je inženjer prometa, ali se tom profesijom nikada nije bavio.

U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju Demokratske stranke (DS) početkom 90-ih godina, da bi kasnije postao blizak vladajućoj strukturi u vrijeme vlasti Slobodana Miloševića, a u vladi Mirka Marjanovića bio je ministar za pretvorbu.

Tijekom 2000-ih izravno ili neizravno sudjelovao je u nekoliko velikih privatizacija – najvećih srpskih mljekara, tvornice mineralne vode 'Knjaz Miloš', 'Luke Beograd', te privatizaciji lista''Večernje novosti' i 'C marketa' s Miroslavom Miškovićem.