PAO I POREZNIK

Uhićeno 30 osoba zbog nedozvoljenih igara na sreću

11.11.2014 u 14:22

Bionic
Reading

Zbog nedozvoljenih igara na sreću u akciji Jamb na području Zagreba i Zagrebačke županije prijavljeno je 30 osoba, među kojima je i službena osoba Porezne uprave, izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici. Kaznene prijave su podnesene zbog počinjenja više kaznenih djela - nedozvoljene igre na sreću, zločinačkog udruženja te primanja i davanja mita

Prema MUP-ovim informacijama, policijski službenici PNUSKOK-a, SSKOK Zagreb (Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta), u koordinaciji s USKOK-om proveli su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela vezanih uz nedozvoljene igre na sreću u ugostiteljskim objektima. Pritom je utvrđen veći broj osoba koje su se udružile i povezale u zločinačko udruženje s ciljem pribavljanja veće materijalne koristi postavljanjem ilegalnih aparata za igre na sreću u ugostiteljske objekte.

MUP je otkrio da je operativna akcija Jamb provedena i na području 15 policijskih uprava u koordinaciji PNUSKOK-a, a u suradnji sa službenicima Porezne i Carinske uprave Ministarstva financija. Nadzorom 186 ugostiteljskih objekata pronađeno je 206 ilegalnih aparata za igre na sreću te su tri ugostiteljska objekta zatvorena zbog neregistrirane djelatnosti. Na ovaj način državni proračun oštećen je za oko 25 milijuna kuna godišnje.