STRAVA I UŽAS

Muškarac se zapalio na braniteljskom prosvjedu

Bionic
Reading

Hrvatski državljanin D. Č. (rođen 1964.) sinoć oko 22,35 sati zapalio se pred Ministarstvom branitelja u Savskoj ulici gdje se inače održava braniteljski prosvjed te je pritom teže ozlijeđen i prevezen u Traumatološku bolnicu, potvrdila je zagrebačka policija

Prema neslužbenim informacijama, radi se o osobi koja nije bila sudionik prosvjeda, već je ondje naknadno došla, polila se benzinom i zapalila. D. Č. se u 22.35 sati taksijem dovezao u Savsku 66. Došetao je pred zgradu Ministarstva. U ruci je držao plastičnu bocu sa zapaljivom tekućinom kojom se polio, zapalio i viknuo: 'Sve za Hrvatsku, drž'te se!'

Nakon toga, okupljeni na prosvjedu priskočili su mu u pomoć. Prvi je priskočio Ilija Vučemilović, dopredsjednik Zbora gardijskih brigada, i ugasio vatru protupožarnim aparatom, piše Večernji list. U pomoć su nekoliko trenutaka kasnije pristigli i djelatnici Hitne pomoći koji su dežurali pred Ministarstvom zbog prosvjeda.

Kako je novinarima Večernjeg lista rečeno na mjestu događaja, stradali je branitelj iz Mikulića te je bio pripadnik 150. črnomerečke brigade, a kasnije i Tigrova.

'On nije polusvijet, već naš branitelj. Bio je ovih dana ovdje s nama i ovo sad, više mu je bilo dosta', rekao je jedan slavonski branitelj, pripadnik 3. gardijske brigade 'Kune'.

Neslužbeno se doznaje da je tom prigodom još jedna osoba lakše ozlijeđena pokušavajući pomoći osobi koja se zapalila i liječnička pomoć joj se pruža u KBC Zagreb.

Okolnosti ovog događaja se utvrđuju i zasad nisu poznati motivi pa se očekuje da će više pojedinosti biti poznato nakon dovršetka očevida, doznaje se u policiji.