MULJAŽA S LOKALIMA U OSIJEKU

Uskok pritvorio bivše Bubalove operativce zbog mita

24.10.2014 u 21:32

Bionic
Reading

Uskok je pokrenuo istragu protiv četvorice Osječana, od kojih su dvojica iz osječke Gradske uprave u doba Krešimira Bubala, a dvojica iz jednog trgovačkog društva, zbog davanja i primanja mita te zloporabe ovlasti i položaja, a istražni sudac je trojici od njih odredio jednomjesečni pritvor

U današnjem priopćenju na internetskim stranicama Uskoka ne navode se imena osumnjičenika, nego da je riječ o obnašatelju dužnosti pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo koji je od početka kolovoza do kraja 2012. pogodovao jednom direktoru i zaposleniku trgovačkog poduzeća pri dodjeli gradskih lokala.

Riječ je o prvoosumnjičeniku Zvonimiru Prgometu, koji se s jednim osumnjičnikom navodno dogovorio o podjeli dobiti, a od drugoga je tražio da mu zaposli dvije osobe. Među četvoricom osumnjičenika još je jedna osoba iz upravnog odjela za gospodarstvo od koje je navodno prvookrivljenik tražio da prilagodi uvjete natječaja ostaloj dvojici osumnjičenika.

Uskok je zatražio da im se odredi pritvor, a nakon jučerašnjeg ročišta sudac Županijskog suda u Osijeku odredio je pritvor za trojicu.

Po riječima glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku Miroslava Rošca, jednomjesečni istražni zatvor određen im je zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Osim Prgometu, pritvor je određen drugoosumnjičeniku te trećeosumnjičeniku.