TONČICA TREBALA SVJEDOČITI

Suđenje Zlatku Čeljuski odgođeno zbog srčanih problema

14.09.2009 u 13:36

Bionic
Reading

Suđenje suprugu voditeljice HTV-ovog Dnevnika Zlatko Čeljuski kojemu se sudi zbog prevare i krivotvorenja isprava odgođeno je zbog njegovih 'srčanih problema'

Danas se u svojstvu svjedoka trebala pojaviti njegova supruga Tončica Čeljuska. Njegov odvjetnik Čedo Prodanović još u petak sudu je poslao faksimil u kojem je naveo kako Čeljuska zbog akutnih srčanih problema neko vrijeme neće moći prisustvovati raspravama koje na Općinskom sudu u Zadru traju od veljače 2007. godine. Kako je Čeljuski u Zagrebu u međuvremenu pravomoćno dosuđena zatvorska kazna zbog prijevare od 100 tisuća eura, spekulira se kako Čeljuska na ovaj način pokušava odugovlačiti odlazak na izdržavanje kazne.

Čeljuska se tereti da je u Zadru 29. prosinca 2005. godine krivotvorenom osobnom iskaznicom na ime Benjamina Brkljače u koju je umetnuo svoju fotografiju nabavio originalni zemljišno-knjižni izvadak Brkljačina zemljišta u Diklu, velikog 255 metara kvadratnih koje je potom prodao Jozi Golubu iz Švicarske za 100 tisuća eura.

Na posljednjem ročištu svjedočio je oštećeni Jozo Golub koji je kazao kako nakon tog slučaja, svaki put kad gleda HTV-ov Dnevnik koji vodi Čeljuskina supruga, proživljava dramu. Kazao je i kako mu je supruga zbog stresa početkom godine završila u bolnici zbog karcinoma na mozgu nakon čega mu je Čeljuska dobacio da mu ženu 'ne bi dotaknuo ni štapom'.

Supruga Joze Goluba preminula je prije nekoliko tjedana, nakon čega je on ostao sam s troje djece, piše Jutarnji.hr.