IZGRED U KAŠTELIMA

Zbog prijetnji uhićena dvojica Talijana

13.09.2009 u 21:03

Bionic
Reading

Zbog kaznenog djela prijetnji kaštelanska je policija privela jučer dva državljana Italije, 61-godišnjeg oca i 38-godišnjeg sina, potvrđeno je jutros u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Stariji Talijan se trenutačno nalazi u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split jer mu je pozlilo, a mlađi je jutros u 10 sati priveden na saslušanje u Istražni centar Županijskog suda u Splitu, navodi policija.

Prijetnje i sukob dogodile su se u Kaštel Štafiliću, u ulici Braće Klišmanić, gdje je najvjerojatnije zbog duže netrpeljivosti među susjedima, 61-godišnji Talijan vrijeđao svoju 16-godišnju maloljetnu susjedu, i u jednom trenutku krenuo prema njoj u namjeri da je napadne, potvrdila je policija. U napadu na maloljetnicu spriječio ga je 38-godišnji sin, a nakon ekscesa pozvana je policija.

Ubrzo je 61-godišnji Talijan priveden u policijsku postaju u Kaštelima zbog narušavanja javnog reda i mira, a kako mu je tijekom boravka u policijskim prostorijama za zadržavanje pozlilo završio je u bolnici na promatranju.

Potom, oko 16 sati Policijskoj postaji u Kaštelima je otac 16-godišnjakinje prijavio da mu je oko 14 sati zaprijetio 38-godišnji Talijan, rekavši kako će mu zapaliti kuću, navodi policija.

Policajci su odmah reagirali i 38-godišnjeg Talijana, baš kao prethodno i njegova oca, priveli u policijsku postaju.

Neslužbeno se doznaje kako dvojica Talijana u Hrvatskoj imaju prijavljeno privremeno boravište i borave u kući u bloku, a već određeno vrijeme imaju imovinsko-pravni spor s obitelji napadnute 16-godišnje maloljetne djevojke. Prilikom prijetnje ocu maloljetnice mlađi je Talijan čak u jednom momentu donio kanistar s benzinom, zaprijetivši kako će im zapaliti kuću.