ŽRTVA U BOLNICI

Kaznena prijava protiv napadača s Cvjetnog trga

20.09.2014 u 21:34

  • +3

Na prosvjednu protiv vatikanskih ugovora napadnuta starija žena

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

Zagrebačka policija će 58-godišnjeg N.K. kazneno prijaviti za nanošenje teške ozljede predsjednici Hrvatskog pokreta za život i obitelj Ružici Ćavar, koju je na Cvjetnom trgu, uoči početka prosvjeda protiv Vatikanskih ugovora, udario dok je skidala transparente prosvjednika i postavljala svoje, a policija utrđuje i njezinu eventualnu prekršajnu odgovornost

Iz PU zagrebačke Hini su kazali da su osumnjičenog nakon obrade oko 19 sati pustili iz postaje uz optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o osobnoj iskaznici. Redovnim će putem protiv njega podnijeti i kaznenu prijavu zbog nanošenja teške ozljede Ružici Ćavar.


Ona je zadržana na liječenju u KBC Sestre milosrdnice, gdje su joj utvrđene teške ozljede ruke. U policiji navode kako utvrđuju i njezinu eventualnu prekršajnu odgovornost.

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu popodne je održan prosvjed čijih je nekoliko stotina sudionika zahtijevalo od vlasti raskidanje ugovora s Vatikanom jer se njima, smatraju, narušava Ustavom zajamčena sekularnost i jednakost pred zakonom svih građana, vjernika i nevjernika te svih religijskih skupina.