GRAĐANI SIGURNI

U sudaru vlaka i teretnjaka iscurile lužina i dušična kiselina

18.09.2014 u 19:47

Bionic
Reading

U sudaru putničkog vlaka i teretnog vozila, koje je u jednom spremniku prevozilo dušičnu kiselinu, a u drugom lužinu, na pružnom prijelazu u Krapini istekla je vrlo mala količina dušične kiseline i lužine, ali opasnosti za građane nema, doznaje se u krapinsko-zagorskoj Policijskoj upravi

Odmah nakon udarca putničkog vlaka u teretno vozilo na teren je stigla krapinska Javna vatrogasna postrojba, a radi sigurnosti građana, zabranjen je prilaz mjestu nesreće od 30 do 60 metara. Preventivno je evakuirana i zgrada Porezne uprave koja je u blizini pružnog prijelaza.

Iz Policijske uprave u Krapini ističu da opasnosti za građane nije bilo te da je riječ o prevenciji i mjerama sigurnosti. Dodaju da je riječ o manjoj količini dušične kiseline i lužine, a spremnici u kojima su se prevozili imaju obujam od 50 litara.

Osim vatrogasaca, na terenu je i inspekcija zaštite okoliša te predstavnici zagrebačke tvrtke koja će preuzeti spremnike sa spomenutom tekućinom.

Pružni prijelaz na kojem se dogodila nesreća je bez branika i polubranika, ali ima zvučni i svjetlosni signal koji su bili uključeni u trenutku nesreće. Vozač kamiona lakše je ozlijeđen i nije bio pod utjecajem alkohola, doznaje se u krapinsko-zagorskoj Policijskoj upravi.

Sanacija mjesta nesreće još traje.

HŽ je, među ostalim, izvijestio da je na željezničko-cestovnom prijelazu u Krapini kamion koji je prevozio dušičnu kiselinu podletio pod vlak broj 3123 koji vozi na relaciji Đurmanec - Krapina.