KRIMINAL U SOVINJAKU

Nepoznata osoba pokušala provaliti u vikendicu Vesne Pusić

15.09.2014 u 16:40

Bionic
Reading

Malim Sovinjakom proširila se vijest o pokušaju provale u vikendicu koju koristi Vesna Pusić, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova. Da se nešto čudno događa, mještani Sovinjaka pretpostavili su zbog nazočnosti djelatnika krimpolicije tijekom policijskog očevida. Pretpostavka je ta da je Vesna Pusić zajedno sa suprugom proteklog vikenda došla u Sovinjak kada je i primijetila oštećenja ulaznih vrata, piše Glas Istre

Ministrica navodno ima tri kuće u Sovinjaku, od kojih je ova u koju je pokušano provaliti, nedavno obnovljena i dograđena, s bazenom, kažu mještani, u vlasništvu njezina supruga.

Prva je to kuća na ulazu u Sovinjak iz pravca Minjere, uz samu županijsku cestu i u blizini mjesnog groblja.

U PU istarskoj potvrdili su da je zabilježen pokušaj provale te da policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u razdoblju od 1. do 11. rujna pokušao provaliti u kuću u mjestu Sovinjak. Prema riječima Nataše Rogić Jukopila iz PU istarske, počinitelj je pokušao nasilno otvoriti vrata kuće, s obzirom na to da nije uspio, udaljio se bez da je išta otuđio. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Glas Istre nije dobio službenu potvrdu da je riječ o vikendici koju koristiti ministrica Pusić, već samo podatak da je vlasnik kuće 63-godišnjak iz Zagreba.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.