RASPAŠOJ U BJELOVARSKOJ BOLNICI

Čistačica podnijela kaznenu prijavu protiv punice liječnika

10.09.2014 u 17:08

Bionic
Reading

Čistačica u Općoj bolnici Bjelovar Lidija Mraz podnijela je kaznenu prijavu protiv punice liječnika za koju tvrdi da joj je prijetila nakon što je 27. kolovoza javno rekla da je morala asistirati prilikom operacije u ovoj medicinskoj ustanovi, izvijestio je Vladimir Gredelj, odvjetnik Mrazove, na današnjoj konferenciji za tisak u Bjelovaru

Mraz je naglasila da priču o svom neobičnom slučaju nije osobno iznijela javnosti, nego je sve otkrio lokalni list, nakon čega su to prenijeli drugi mediji, pa je poprimila šire razmjere. Zatim je primila prijetnje.

'Mojoj stranci je bitno da se zna da ona nije to iznijela u medije da bi se domogla nekog novca, kao što je već netko spekulirao. Ona nije razmišljala o tome, ali ja kao njen odvjetnik kažem da moramo tražiti odštetu zbog terora koji je kasnije proživjela od uprave bolnice, kao i prijetnji', rekao je Gredelj.

Odvjetnik tvrdi da ovaj slučaj nije izoliran, nego 'pojava u bjelovarskoj bolnici'. Pokazali su fotografiju, navodno snimljenu 2004, na kojoj se vidi da jedna od čistačica sudjeluje u operaciji.

Gredelj tvrdi da ima saznanja da čistačice ne samo da sudjeluju u operacijama, nego su na nekim odjelima klasificirane kao pomoćno osoblje te su redovito u sastavu operacijskog tima.

'Sigurno je to da se radi o nekoliko čistačica. Može se to vidjeti po koeficijentima na osnovi kojih se izračunavaju plaće. Mislim da je to praksa u bjelovarskoj bolnici već desetljećima. Uostalom, o tome svjedoči i izjava uprave da postoje određeni akti prema kojima se to provodi. Zato smo naručili sudsko vještačenje prema kojemu su takvi akti, ako postoje, nezakoniti', rekao je Gredelj.

Kaznenu prijavu podnijeli su protiv, kaže Gredelj, punice doktora, a ona je Mrazovu, navodno, nazvala dva puta s fiksnog telefona: 'Policija je kasnije utvrdila o kojem se broju i osobi radi.'